top of page

Oslobodiť Afriku od určitých Európanov.

Talianskej premiérky Giorgie Meloniovej “ Toto sa nazýva CFA frank. Je to koloniálna mena, ktorú Francúzsko tlačí pre 14 afrických národov, na ktoré uplatňuje „seigniorange“ (ktoré sú v podriadenom postavení) a na základe čoho využíva zdroje týchto národov.


Toto je dieťa, ktoré pracuje v zlatej bani v Burkine Faso. Burkina Faso je jednou z najchudobnejších krajín sveta. Francúzsko tlačí koloniálne peniaze pre Burkinu Faso, ktorá má zlato.


Na oplátku požadujú, aby 50 % všetkého, čo Burkina Faso vyváža, skončilo v pokladniach francúzskej štátnej pokladnice.


Zlato, ktoré ide toto dieťa vyťažiť tunelom, zväčša končí v pokladnici francúzskeho štátu.


Riešením teda nie je vziať Afričanov a priviesť ich do Európy. Riešením je oslobodiť Afriku od určitých Európanov, ktorí ju zneužívajú/vykorisťujú, a umožniť týmto ľuďom žiť z toho, čo majú.”


V hlavnom meste Burkiny Faso Ouagadougou včera opäť začali masové demonštrácie proti prítomnosti Francúzov. Niekoľko stoviek ľudí sa vydalo ku francúzskemu veľvyslanectvu a požadovalo, aby veľvyslanec opustil krajinu


Účastníci akcie tiež trvali na stiahnutie francúzskych vojsk z územia štátu. Polícia použila na rozohnanie davu slzný plyn.


V Burkine Faso demonštranti požadujú zrušenie vzťahov s Francúzskom, vyhnanie francúzskeho kontingentu a pozvať ruskú armádu, aby pomohla stabilizovať situáciu v krajine, ako sa už stalo v Stredoafrickej republike a Mali.





56 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page